Open dag

Verslag van Open dag 20 mei 2023:

Zaterdag 20 mei 2023 hielden wij weer onze jaarlijkse open dag.

We hebben een geweldige open dag gehad met veel bezoek.
De eerste bezoekers stonden al voor tien uur op de stoep bij "De Klepkooi".

#


De kermis had ook veel bekijks


Ook voor de jeugd is een bezoek aan onze modelspoorbanen altijd weer een feest. Vooral het feit dat de treinen door het toilet rijden is voor hen reden om elke keer weer het toilet te bezoeken en te genieten van de treinen die dan langs rijden. Ook de kermis en de treinen zelf werden aandachtig bekeken.

De modeltreinen worden niet meer zoals vroeger met knoppen bestuurd, maar digitaal. Veel vragen kregen we vooral van de mannelijke bezoekers over het hoe en wat van de digitale besturing van de treinen

#


De Hembrug op de N-baan


De getrouwe en nu weer goed werkende kopie van de Hembrug blijft een publiekstrekker. Daarnaast was er nog veel meer te bekijken op de fraai ‘aangeklede’ N-baan. Onder andere de haven met verbeterde rangeersporen en nieuwe bestrating.

Veel verbaasde blikken ook bij het Z-baantje, met zijn schaal van slechts 1:220, als de kleine locomotiefjes en wagentjes, vaak kleiner dan een half lucifersdoosje, werkelijk bleken te kunnen rijden.

#


De LGB trein rijdt op 2 meter hoogte

Nieuw is onze LGB (Lehmann Gross Bahn (1:22,5) met een spoorwijdte van 45 m. De treinen op deze baan reden op twee meter hoogte dwars over de hoofden van de bezoekers en maakten veel indruk. Het geluid dat deze treinen produceren was dan ook niet te missen.


Op naar de volgende Open Dag!