ModelspoorClubZaanstad
Ga naar de inhoud

De baan van .......

De baan van Rein van Zeeland . Woont in een klein flatje te Leeuwarden  Zie wat mogelijk is!

Vanwege schaarse ruimte zijn de buiten maten gelijk aan die van een groot enkel persoons bed: 250 x 120 cm
Als (niet zichtbaar) detail dat de gehele treintafel, inclusief de bedieningen op de lange achterwand 90 graden kantelen, zodat indien nodig het logeerbed toch gebruikt kan worden.
Bijkomend geld dus zeker dat ELK huisje, boompje en beestje vastgelijmd moeten worden, maar wel zo dat ze toch demontabel blijven.
Ook staat de gehele tafel 25cm van de muur af om te kunnen scharnieren, bijkomend feit, er mag nooit iets hoger dan 22 cm zijn.

De baan is nog lang  niet klaar, de rails en stopstukken zijn weliswaar werkend en klaar, maar ik rijd nu nog alleen digitaal met de Roco minimaus.
Verlichting en effecten doe ik apart op de bediening tableau, maar In de toekomst komt de centrale van Digikeijs en ga ik alles bedienen vanachter de pc.
Daar komt dan ook een test station met baantje.
Dan ga ik ook de baan zelf helemaal digitaal aansluiten met stopstukken, seinbediening met baan beïnvloeding, straat licht gescheiden van huizen en werkplaatsen (met effecten).
Dus werk heb ik de komende 5 jaar nog best veel.
Over 5 jaar ben ik 70 dan hoop ik  nog te kunnen genieten van mijn treintjes en (denk ik) zal het bouwen en moderniseren wel op een ietwat lager pitje staan.
MSZ Modelspoorclub Zaanstad is een club van enthousiaste modelspoorders die gezamenlijk aan 3 modelspoorbanen bouwen
Terug naar de inhoud